Links

Historie

Na de opening van de indoorhal in Apeldoorn begon het in 2008 bij de wedstrijd organisatiecommissie van avPEC te kriebelen. Na een paar gesprekken besloten Henk van der Worp, Marga Hilgers, Ina Oosterhuis en Pieter van der Lucht een open en grote indoorwedstrijd in Apeldoorn te organiseren. Dit met behulp van vele vrijwilligers vanuit de vereniging.
Een flinke klus, alleen al om zoveel vrijwilligers van Zwolle naar Apeldoorn te krijgen. 
Het eerste jaar bracht veel kinderziektes en onhandigheden van de hal aan het licht.
In 2010 hebben we op verzoek van de bond een internationale indoor meerkamp in de wedstrijd geintegreerd.
Daarna hebben we twee op eenvolgende jaren de NK junioren indoor georganiseerd naast de open indoorwedstrijd. 
De wedstrijd is na zeven jaar uitgegroeid tot een alom gewaardeerde wedstrijd met een nationale status waarbij menig limiet voor internationale toernooien behaald wordt. We zien graag nederlandse en buitenlandse topatleten aan de start samen met een groot veld van nationale talenten.

Deze wedstrijd is alleen maar te organiseren met steun van vele leden van avPEC en ook trouwe steun vanuit verschillende andere verenigingen. De WOC is inmiddels in een nieuwe samenstelling met Jeroen Nijhuis en Arno van Breukelen. Naast een ervaren secretariaat wat al meerdere jaren ondersteund wordt door Mireille Schadee hebben we nu ook ruimte om de videoschermen van herhalingen en slow motions te voorzien en kunnen we de terminals en de uitslagverwerking vanaf het veld optimaliseren. 

Dat dit initiatief van avPEC niet zomaar uit de lucht kwam vallen valt te lezen in het boekje '100 jaar atletiek in Zwolle' . Van 1973 tot en met 1997 werden grote regionale en nationale wedstrijden in de Zwolse IJsselhallen gehouden. Twaalf jaar na die laatste wedstrijd pakte avPEC de indoors in Omnisport op. In de tussenliggende jaren werd het 'zwolse' kunststof gebruikt in Zuidbroek (Gr) en in de Martinihallen in Groningen waar de groningse organisatie het spectakel voortzette tot in 2009.
Zie pdf download>>>>

PS:
Zoals het in de laatste alinea in het pdf-artikel staat is het overigens met de indoorwedstrijd in Apeldoorn niet helemaal gegaan; het betrof echt de gezamenlijke initiatiefkracht van bovengenoemde leden. Ook Frank Koopmans wakkerde het initiatief aan.

 

 


 

 

 

Zoals de IJsselhal er vlak voor de wedstrijd bijlag.Verspringster Edine van Heezik (in 2014 nog steeds Nederlands recordhoudster indoor ) met jurylid Alie v/d Worp

Hieronder PEC-lid Gerard Evers