Links

Prachtig clubrecord Luuk Peters bij 8e avPEC indoor -update interview

Geschreven door: Pieter van der Lucht op Zondag 31 Januari 2016, 2521 keer bekeken

Zaterdag 30 januari gaat de geschiedenis in als een geslaagde editie van de 8e avPEC indoorwedstrijd in het Apeldoornse  Omnisport. Voor een groot deel van de nederlandse top was dit weer een soort generale voor de NK's indoor.
Voor onze vereniging was het weer een gigantische klus om met zoveel vrijwilligers en ondersteuning van vele anderen deze topwedstrijd te organiseren. Het was een genoegen om dit te kunnen bieden voor atletiekminnend Nederland. Helaas hebben we ook nog veel atleten niet kunnen toelaten omdat anders het dagprogramma te vol zou zitten.
Versnipperd tussen al deze vrijwilligers uit alle geledingen van de club waren ook nog enkele oud-gedienden uit de tijd dat we in de ijsselhallen in Zwolle jarenlang wedstrijden organiseerden. Zo zat bijv aan de meldtafel voor de startnummers nog Elly Jansen Brood ( jazeker; de zus van..) En ook Henk van der Worp was  actief vandaag. Ook Gonnie Bak moet daarin volgens mij genoemd worden.
De organisateicommissie dankt alle vrijwliigers die een bijdrage hebben geleverd.

Luuk Peters
Een van de sportieve hoogtepunten was de finalerace van hordenloper Luuk Peters. De nederlands in- en outdoorkampioen van 2015 blijkt in goede vorm te zijn; hij schampte het officieuze Nederlands record B junioren op een honderste. B junioren hebben officieel geen eigen records. Hij staat nu wel gedeeld tweede met Gregory Sedoc en Joris van Gool op de ranglijst allertijden. Uiteraard kunnen we zijn 7.88 sec weer als clubrecord bijschrijven. Luuk is met deze tijd tevens europees ranglijstaanvoerder. Met deze prestatie zou hij in aanmerking komen voor de EK-B junioren. Echter: deelname is door de atletiekunie geschrapt vanuit kostenoverweging....


overige prestaties
Qua sportieve higlights is het stukje van sportweek een lezenswaardig>>>>>   artikel.
Losseveter heeft een leuk artikel over de 400 meterloopsters>>>>
Losseveter Mila >>>>
Losseveter Eelco Sintnicolaas>>>>
Loseveter overige uitslagen>>>>


Bijlagen